Zmanjševanje dojke

Zmanjševanje dojke, se lahko doseže z liposukcijo ( v primeru ko odvečno tkivo dojke predstavlja maščoba) ali pa, kar je pogosteje, s kirurško odstranitvijo odvečne žleze.
Poseg se navadno napravi v lokalni tumescentni anesteziji z analgosedacijo.

Po posegu

Svetuje se uporaba športnega nedrčka, vsaj tri tedne. Navadno so bolečine znosne le ob blagih analgetikih, posebno ob istočasni uporabi hladilnih obkladkov. Najpogosteje pacientke skrbi izgled brazgotin. Le te so odvisne od fiziologije celjenja vsake posameznice.Navadno se vertikalna brazgotina zaceli tako, da je skoraj neopazna, nekoliko bolj pa je vidna brazgotina okoli kolobarja. Kolobar normalno neostro prehaja v kožo dojke, z rezom okoli kolobarja pa se ta naravni nežni prehod prekine z brazgotino, ki ostro zameji kolobar od kože. Po operaciji je navadno občutljivost bradavic nekaj mesecev nekoliko zmanjšana.

Pacientkam se navadno svetuje teden dni dela nezmožnosti, nato pa lahko pričnejo z postopnim obremenjevanjem. Vsaj mesec dni pa se odsvetujejo aktivnosti kot so tek, tek na smučeh…

Vsaj 14 dni pred posegom se odsvetuje jemanje aspirina in njemu podobnih preparatov. Prav tako kajenje in slabokrvnost preprečujeta celjenje ran, kar lahko podaljša rehabilitacijo. V primeru da ženska po operaciji shujša, se dojke lahko ponovno povesijo.

 

liposukcija prsa pred lipo      liposukcija dok po 4 mesecih
Prsa pred liposukcijo   Prsa 4 mesece po liposukciji
 
prsa pred1   prsa po op1
Pred kirurškim zmanjševanjem dojk   Mastopeksija, s prestavitvijo kolobarja
    bradavice, rezom v obliki črke T

accredited logo

placilo24

telefonsko narocanje

obrazec za narocanje

cenik

cakalne dobe