Veliko ljudi trpi zaradi tako imenovanih "štrlečih" ušes. Štrli lahko eno ali obe ušesi. Ušesa so lahko odmaknjena ali asimetrična. Tudi prevelika ušesa so problem. Štleča ušesa ima vsak dvajseti Evropejec. Večinoma so posledica prirojene deformacije hrustanca, ki tvori uho. Zdravniki govorimo o štrlečih ušesih, če so v zgornjem delu odmaknjena od glave več kot 1 cm in v sredini ušesa več kot 2 centimetra.

Štrleča ušesa ne vplivajo na sluh. Velikokrat imajo zaradi takšnih ušes otroci in odrasli težave z lastno samopodobo, samozavestjo, in druge resne psihične težave.

Ker se razvoj ušesa praviloma zaključi v petem letu starosti, se pri otrocih najpogosteje operacija opravi pred vstopom v šolo. Odrasli se odločajo za korekcijo ne glede na starost.

Pred posegom se opravi natančen pregled in pogovor s pacientom. Poseg se pri nas opravi v lokalni tumescentni anesteziji, z ustrezno analgosedacijo, kar pomeni, da pacient operacijo predrema in je popolnoma brez bolečin. Nekaj ur po operaciji je pacient odpuščen v domačo oskrbo. Blage bolečine v prvih dneh po operaciji pacient brez težav odpravi z protibolečinskimi tabletami.

Ušesa so ovita teden dni in to je tudi obdobje, ki ga običajno potrebuje pacient za okrevanje ( dopust, stalež...).

Komplikacije so pri tej operaciji izjemno redke.

accredited logo

placilo24

telefonsko narocanje

obrazec za narocanje

cenik

cakalne dobe